or all the crap in the world at one place

Пиянството на един народ…

Еx, наздраве. Или по-скоро „Ах, наздраве“. „Ах“ като „Ах тази любов към алкохола“.Откъде идва тази любов? Дали е характерна национална черта?Днес бях на курс по „Взаимоотношения м/у културите“ и се опитваха да ми обяснят, че такава ни е културата – експресивна и стресирана, от което идва и по-голямото количество и по-честото пиене.Добре де, а тези които не пият и грам? една биричка даже!!! Къде е личността (какво тук значи някаква си личност?) в това „културно“ оправдание?
Някои пият, за да забравят. Други- за вдъхновение. Трети от скука. А аз … по навик. Плюс трите отгоре изброени. Обичам да се чуствам вдъхновен, забравил грижи и проблеми, особено когато ми е скучно.Лошо ли е това? Значи ли това че почти цял един народ прави лошо нещо, като си сипва по едно преди и след вечеря? …Или пък по две …Или пък са лоши художниците, които трясват по 3, преди да хванат четката?

Дали пък не пием, защото ни е тежко да работим като роби, с чуството, че живота ни може да отиде на халост в простия маршрут „вкъщи-бачкане-вкъщи“? И защото работим за хора, чиято единствена амбиция е да стигнат възможно най-високо, стъпвайки на колкото се може повече глави.
Следва продължение… наздраве

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s