or all the crap in the world at one place

Германия –> Чехия

Павел ме закара до първата бензиностанция след Stuttgart … която се оказа на поне 20км от него. Горкия закъсня наистина за работа и все пак не каза и дума – Благодарности, Павка.

Там закусвах,пих кафе и опънах ръката за стоп… да кажем, че в 8 и половина съм започнал…15мин…на табелата ми е Нюрнберг…Безизразни физиономии, минават покрай мен все едно съм знак…а даже и знак не съм, защото щяха да ме погледнат поне. Във Франция поне те поглеждат, усмихват се или не, но поне знаеш че са те видяли, а тук – няма те. Махни с пръст бе !!! Алооо, човек има тука, ти ако си на пътя, така ли искаш да те третират ?! Поне погледни, няма да те ухапя, ако ме погледнеш !!!

Трябва да свиквам, нали ? 🙂

45мин – все още съм тук. Който е казал, че Германия е добра за стопиране,  да ходи и да чака там да го качат на стоп. Почвам да разбирам защо Павел ги мрази немците…

Почвам да се чудя защо ли тираджиите си слагат табелка с името на стъклото… Какво значение, че се казват Миша, Росси или Пьотр, като не говорят с никого?! Надули са си парното в кабината, а навън е 10°. Ей, Миша, братушка, спри да си поговорим бе !!! Да ти видя потника поне !!! За какво иначе си сложил това име ?! А някои даже ме гледат агресивно, ако могат ще ме сгазят.

Почвам да си мисля за тираджийски разказ : Ето го Ралф. Ралф е типичен средностатистически немец. Ходи по потник и къси гащи над коленете. Ходи на почивка в Словения, защото Хърватска му е много скъпа. Писнало му е от този живот – рядко вижда жена си, повече вижда проститутки, отколкото жена си… Има едно дете, за което не е сигурен чие е, защото не си спомня точно онази тридневна почивка, когато би трябвало да го е направил. Слага си името на прозореца, но пък не обича да говори с хората … няма за какво. (Извинение към всички тираджии – имам познати и приятели, който карат камион и знам, че не всички са като Ралф. Просто моментна фрустрация на новобранец стопаджия … след това чакане преодолях ралфо-комплекса си. Но не и неприязънта си към немците, да ме прощават и Ралф, и Курт)

10 и 30, вече съм пред Нюрнберг. Взе ме Фриц, с един страхотен Сааб 93, 1.9TD, на 57 години, бизнесмен, говорещ много добър английски и недоволен от ГПС-а си. Половината време си говорихме за него, ТомТом-а му, след като разбра, че работя за такава компания. Иначе говорихме за икономика, кризата… докато караше със 180. Тази кола не усещаше скоростта. Намалявахме заради по-бавните на 120… все едно спирахме. Прекрасна кола, а аз мислех че съм бърз шофьор.

Както и да е – следваща дестинация е Пилзен… пилзен = бирааааа 🙂 Един Мюсли бар и пак на път. Време за губене няма – чешката бира ме чака 🙂 Май съм ожаднял.  А къде да стопирам точно – на изхода от бензиностанцията или … А, ето го Карееееел.  Тираджия!!! Първия ми камион на стопа!!!

14 и 50 – на 20км от Прага съм.  Карел не говореше никакъв друг език, освен чешки. Разбрах само, че принципно пътува с жена си (имаше табелка и за нея), но сега тя го чакала вкъщи. През цялото време слушахме чешки пънк, поне до чешката граница, а после пусна някакво носталгично радио. Все пак успях да дремна… И ето ме ме пред Прага – има МcDrivе, всички шофьори ме гледат, все едно съм с 2 глави и 7 ръце… 1h така и в крайна сметка прецепих през полето до най-близкото село. Където почаках автобус, питах шофьора дали говори английски, руски… нито един от двата, не очаквам и да е чувал за френски. Добре, че една мацка на първата седалка говореше руски и като разбра, че пари за билет нямам (имам бе, ама еврА, сега какво да направя, че още не са влезли в евро-глупостта и нямат нормални “европейски” пари?!) ми плати билета до самата Прага… някъде към 2€ излезе, доста скъпо според мен, за което опитах да и благодаря поне 3 пъти, но тя не прие никаква благодарност и ми обърна гръб. А можех да и върна парите като стигнем в Прага… да живеят чехите и чешките млади дами!!!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s